معرفی جشنواره کارآفرین دانشگاهی

امسال سومین دوره جشنواره‌ی کارآفرین دانشگاهی (استارپوزال)، به همت پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، و با همکاری وزارت بهداشت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صورت سراسری برگزار می شود.  دومین دوره این جشنواره در سال 1399 برگزار شد که طی فراخوانی به نام فارسی “کارآفرین دانشگاهی” مزین گردید.

استارپوزال با رویکرد تبدیل پروپوزال‌ها و نتایج پایان نامه و رساله های دانشجوییِ دانشگاه‌های سراسر کشور به پروژه‌های دارای قابلیت تجاری‌سازی، و اتصال مجدد حلقه‌ی جدامانده‌ی صنعت به دانشگاه برگزار می­شود.  استارپوزال فضای اجتماع و رشد دانشجویان، اساتید و دانش‌آموختگان دغدغه‌مندی است که علاقه‌مند به خلق ارزش از طریق فعالیتهای آکادمیک هستند.

اهداف جشنواره

اهدف برگزاری جشنواره:

  1. در وهله اول جهت­ دهی و هدایت طیف عظیم نخبه های کشور در قالب هیات علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به سمت تعریف پایان نامه و رساله های دکتری با قابلیت تجاری سازی و رویکرد ورود به بازار است.
دانشگاه تربیت مدرس

برنامه های اصلی جشنواره

فستیوال در بازه زمانی 9 ماهه با برنامه ­های زیر برگزار می­شود:

1-برگزاری رویدادهای چالش نوآوری(ارائه معکوس)

  • در این بخش رویدادهای چالش نوآوری با رویکرد حل نیاز فناورانه سازمانهای متقاضی برگزار می­شود.
  • هدف تزریق نیازهای فناورانه کشور با رویکرد حل مساله به بدنه دانشگاهی و تیمهای نوآور و دانش بنیان است. همچنین هدف از این رویدادها بررسی نیازها و مسائل سازمان و یافتن راه حل و الویت­بندی آن­ها بر اساس میزان اهمیت و سیاستهای سازمان با رویکرد نوآورانه است که خروجی آن می­تواند یافتن بهترین ایده و ساخت MVP برای لیست مشکلات شناسایی شده سازمان ­باشد که این کار پس از به وجود آمدن تیم استارتاپی مورد نظر و ورود به دوره شتاب دهی در صورت تایید کمیته ارزیابی و داوری جشنواره انجام خواهد شد.

2- آموزش و منتورشیپ در حوزه تجاری سازی

در این بخش برنامه های زیر مدنظر است:

جشنواره کارآفرین دانشگاهی
  1. در وهله دوم شناسایی ایده ها و پرورش استعدادهای برتر در مواجهه با چالش های نوآوری و رویدادهای حل نیاز فناورانه از طریق برگزاری جشنواره
  2. در وهله سوم ارتباط و اتصال موثر دانشگاه و بازار و در نهایت توانمندسازی و سرمایه­ گذاری بر روی برخی ایده ها، تیمهای برتر دارای محصولات و خدماتی دارای بازار بکر و رو به رشد در حوزه پزشکی و سلامت، صنعت و انرژی، کشاورزی و صنایع وابسته، فناوری های همگرا و صنایع خلاق هستند.
  3. همچنین انتظار می رود:
    1. جشنواره نقش هاب یا نقطه تجمیع چلش­ها و نیازهای واقعی صنعت و ساخت داخل را پیدا خواهد کرد.
    2. برگزاری رویدادهای هم رسانی در کنار صندوق­های پژوهش و فناوری، سرمایه گذاران خطرپذیر و دیگر نهادهای سرمایه گذار به حضور پر رنگ جشنواره در شبکه سرمایه گذاری نوآوری کشور کمک کرده و میتواند باعث تعریف افقهای جدید در هدایت پژوهش های دانشگاهی در جذب سرمایه های کلان شود.
    3. در طول جشنواره همکاری‌های کارآمد با سایر پارک­های علم و فناوری، دانشگاه‌ها و مراکز صنعتی جهت برگزاری رویداد‌های چالش‌محور در حوزه‌های مختلف، با هدف بررسی تخصصی حوزه‌های گوناگون شکل خواهد گرفت
starposal 2020

 

برگزاری کارگاه­های تخصصی در حوزه های مدیریت فناوری، نوآوری باز، تجاری سازی ایده های صنعتی، سازماندهی واحدهای تحقیق و نوآوری،  شکل گیری استارت آپها و کسب و کارهای نوپا که آموزش و توانمندسازی مخاطبان را هدف قرار می دهد.

منتورشیپ تخصصی به منظور بالابردن سطح آمادگی فناوری  طرح ها و تکمیل تیم

3- بخش مسابقه استارپوزال

 این بخش با انتشار فراخوان پذیرش طرح و پروپوزال های دانشگاهی شروع می شود. پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله­ های دکتری جاری مصوب دانشگاه ها که رویکرد تجاری سازی در آنها دیده شده می توانند در استارپوزال شرکت کنند. پس از پایان مهلت ثبت نام، داوری طرح و آثار پذیرفته شده به صورت زیر انجام می پذیرد:

  • داوری مرحله اول جشنواره بر اساس امکان سنجی فنی و بررسی وجوه نوآوری.
  • داوری مرحله دوم جشنواره بر اساس وجوه قوت تیم، نوآوری در مدل کسب و کار و توجیه اقتصادی.
  • برگزاری رویدادهای هم رسانی و انتقال تجربه در قالب رویدادهای استارتاک، کافه سرمایه و کافه نوآوری
  • برگزاری آئین پایانی و رویداد ارائه استارتاپی 10 تیم راه یافته به مرحله پایانی و ارزیابی و انتخاب برترین های جشنواره با حضور مدیران ارشد وزارتخانه، سرمایه گذاران علاقه مند و مسئولین دولتی و غیر دولتی